Київ та Вашингтон ще трохи наблизили вступ України до СОТ

Вівторок, 8 травня 2007, 12:36

Істотна частина проекту звіту Робочої групи з розгляду заявки України щодо вступу до Світової організації торгівлі була розглянута в ході консультацій представників США та делегації України, що пройшли 30 квітня - 3 травня у Вашингтоні.

Як повідомили в прес-службі Міністерства економіки, основним питанням переговорів стало обговорення чергової редакції проекту звіту, передає "Обком" з посиланням на УНІАН.

На сьогодні основною передумовою завершення багатобічних переговорів щодо вступу України до СОТ є формування оновленої редакції проекту звіту Робочої групи з зобов'язаннями України.

Під час переговорів, повідомляє прес-служба Мінекономіки, обговорювалися частини проекту, що стосуються валютної системи та системи платежів; державної власності та приватизації; політики ціноутворення; політики, що впливає на торгівлю товарами: платежі та збори за надання послуг; кількісні обмеження імпорту, у тому числі заборони та квоти; митна оцінка; правила походження товарів; технічні бар'єри в торгівлі; санітарні та фітосанітарні заходи; торговельні аспекти прав інтелектуальної власності.

Реклама:

Крім того, була досягнута домовленість про проведення переговорів щодо рівня державної підтримки сільського господарства.

Серед зобов'язань, що будуть надалі затвердженні під час проведення Робочої групи, зокрема, зобов'язання в сфері: цінової політики, технічних бар'єрів у торгівлі, санітарних та фітосанітарних заходів, антидемпінгових, компенсаційних та захисних заходів, інтелектуальна власність.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!