Бойко хоче запустити на Чорноморський шельф британців

Вівторок, 8 травня 2007, 13:37

Міністерство палива та енергетики України вивчає можливість залучення британської СВМ Oil Plc до розробки родовищ на шельфі Чорного моря.

"Ми провели переговори відносно майбутньої співпраці з освоєння шельфу Чорного моря. Для нашої держави це є стратегічно важливим напрямком, і в цьому ми бачимо головну перспективу забезпечення України енергетичними ресурсами", - сказав міністр палива та енергетики Юрій Бойко журналістам у Києві у вівторок після завершення переговорів з головою правління СВМ Oil Майклом Берчелом.

За словами міністра, СВМ Oil має величезний досвід як у розробці, так і у видобутку вуглеводнів на шельфі, а також досвідом залучення дешевих кредитів для здійснення таких робіт.

Він також зазначив, що співпраця із СВМ Oil буде націлена як на розвідку, так і на видобуток вуглеводнів на шельфі Чорного моря. При цьому Бойко додав, що вже визначено кілька перспективних об'єктів для подальшої співпраці.

Реклама:

Міністр також не виключив, що планована співпраця може бути у формі створення спільного підприємства. Бойко проінформував, що спільні переговори будуть продовжені в четвер із залученням відповідних фахівців.

Глава Мінпаливенерго висловив надію, що підготовчий період займе не більш місяця, після чого будуть підписані відповідні документи щодо співпраці.

"Ми сподіваємося на те, що роботи завершаться в найкоротший термін", - підкреслив Бойко.

Берчел, у свою чергу, зазначив, що СВМ Oil сподівається протягом дуже короткого часу залучити достатні обсяги інвестицій у розвідку шельфу Чорного моря. Він проінформував, що перша частина коштів, що може скласти до $25 млн., буде спрямована на сейсмічну розвідку.

CBM Oil Plc заснована в 2004 році групою професіоналів, що володіють оптом роботи в нафтогазовій сфері з метою реалізації проектів на Каспійському, Чорному та Середземному морях.

Одним із пріоритетних напрямків діяльності компанії є спільна робота на території країн СНД. В даний час CBM Oil веде переговори з Державною нафтовою компанією Азербайджану (ГНКАР) з укладення угоди про частковий розподіл прибутку на блоці прибережних родовищ Алят-Деніз, Карадаг-Деніз, Гумм-Деніз і Тюркан-Деніз.

Геологи CBM Oil на початку 2004 року визначили перспективи на не цілком розвіданому морському глибоководному родовищі на континентальній лінії західної частини півострова Крим.

"Інтерфакс-Україна"


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!