Ринок житла в травні очікує стагнація

Вівторок, 8 травня 2007, 14:28

Група компаній "Планета Оболонь" (Київ) прогнозує стагнацію ринку житла в травні.

Про це сказано в повідомленні компанії "Планета Оболонь".

"На наш, погляд, найбільш імовірний сценарій на найближче майбутнє - стагнація ринку", - сказано в повідомленні.

"Планета Оболонь" вважає, що до цього призвели такі фактори: відрив цін від можливостей більшості потенційних покупців, фактична відсутність пільгових програм, дорожнеча кредитів, а також невизначеність політичної ситуації.

Реклама:

Фахівці компанії зазначають, що весняне пожвавлення, яке намітилося, на ринку, не продовжилось, хоча у квітні кількість угод і перевищила рівень березня.

Водночас, сьогодні продавці квартир не готові знижувати ціни, більше того, деякі продовжують їх піднімати.

Аналітики "Планети Оболонь" впевнені, що політична криза підштовхнула ринок на шлях стагнації, оскільки й іноземні й місцеві інвестори зайняли вичікувальну позицію.

"Однак не варто перебільшувати вплив політичної кризи. Досвід минулих років показує, що київський ринок нерухомості, як правило, досить спокійно реагує на подібні кризи. У тому розумінні, що тренд у ці періоди не мінявся", - сказано в повідомленні.

За даними "Планети Оболонь", у квітні збільшилася кількість пропозицій, і змінився їхній склад, зокрема, зросла частка однокімнатних квартир.

Як повідомляло агентство, "Планета Оболонь" - група компаній, операторів ринку нерухомості й реклами, які надають інформаційні, організаційні, юридичні й рекламні послуги при купівлі-продажу й оренді нерухомості в Києві й області.

"Планета Оболонь" прогнозує вповільнення темпів зростання цін на житло в Києві в жовтні 2006 року.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!