НБУ: Грошово-кредитний ринок не відчув політичної кризи

Вівторок, 8 травня 2007, 15:33

Певна суспільно-політична напруга, що існувала в квітні, істотно не вплинула на ситуацію на грошово-кредитному ринку України, повідомляє прес-служба Національного банку України.

Зокрема, у повідомленні зазначено, що темпи збільшення депозитних внесків і кредитних операцій банків у квітні були вищі, ніж у відповідний період 2006 року

НБУ також зазначає, що в динаміці валютної структури внесків населення продовжує переважати тенденція до більш прискореного росту коштів у національній валюті.

Реклама:

"Це свідчить про збереження довіри населення до національної валюти", - зазначається в повідомленні НБУ.

За даними Нацбанку, загальний обсяг депозитів у квітні збільшився на 2,8% - майже до 201 млрд грн (з початку року - збільшився на 9%). Депозити юридичних осіб при цьому збільшилися на 4,6% - до 81,8 млрд грн (з початку року - на 5,5%), а депозити фізичних осіб збільшилися на 1,6% (з початку року - на 11,5%) - до 119,2 млрд грн.

У квітні депозити населення в національній валюті збільшилися на 2,2%, тоді як в іноземної - на 0,8%. З початку року темп приросту депозитів населення в національній валюті склав 13,6%, в іноземній валюті - 8,9%.

Обсяг кредитних вкладень у квітні збільшився на 3,7% - до 283,2 млрд грн (з початку року - на 15,5%).

"Кумулятивний темп приросту кредитних вкладень є найбільшим, починаючи з 2002 року", - підкреслює центробанк.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!