Ющенко заявив, що Рудьковському давно пора у відставку

Вівторок, 8 травня 2007, 16:21

Президент Віктор Ющенко вважає, що недавні аварії на залізниці та газопроводі – це результат того, що профільні міністри приділяють більше уваги політиці, ніж своїм обов’язкам.

Про це Ющенко заявив на прес-конференції у Вінниці.

Відповідаючи на запитання про те, чи вважає він недавню аварію на залізниці терактом, Ющенко зазначив: "Коли міністр транспорту в розпал ремонтних путьових робіт бере політичну відпустку і ходить по майданах київських і говорить політичні речі, у цій країні буде безлад не тільки на залізничних шляхах".

"Я думаю, треба займатися людям, які в уряді, безпосередньо прямими функціями. І не пробувати сидіти на двох кріслах. Такі міністри ніколи не будуть ефективні", - додав глава держави.

Реклама:

За його словами, "те, що відбувається сьогодні на транспорті – це десяте попередження нації".

"Такі міністри давно були б у відставці. Якби у нас була модель політичної відповідальності таких людей при владі, вони б уже давно не представляли міністерства і українську владу. Це моє глибоке переконання", - сказав Ющенко.

Щодо аварії на газопроводі, Ющенко відзначив, що "4 роки назад, приблизно на тому ж місці була аналогічна аварія, у зв’язку з природною характеристикою даного відділку газопроводу – велике просідання".

"На мій погляд, як і перша, так і друга аварії відносяться до категорії службової недбалості і за це люди повинні понести відповідальність. В цьому контексті, я допускаю, що це та політична реакція, той політичний внесок зроблений в різних ділянках роботи влади, коли значна частина уваги високих міністрів приділяється політиці, а не організації роботи на ввірених їм ділянках", – підсумував президент.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!