Кабмін вирішив допомогти Харківському авіазаводу

Понеділок, 7 травня 2007, 13:21

Кабінет Міністрів вирішив збільшити державну частку в компанії "Укртранслізинг" з 41,7% до 47,7%.

Як стало відомо, 3 травня уряд прийняв постанову, якою відновив дію іншої своєї постанови, якою доручав Мінтрансу спільно з Фондом держмайна забезпечити відповідно до законодавства збільшення державної частки в "Укртранслізингу" до 630 млн. гривень.

Нарощення державної частки в статутному фонді лізингової компанії має здійснюватись за рахунок власних коштів і рухомого складу залізниць.

Зокрема, за рахунок рухомого складу залізниць передбачається збільшити частку держави в "Укртранслізингу" не менш як на 230 млн. грн.

Реклама:

Згідно з постановою, такі зміни проводяться для того, щоб розмістити на договірних засадах замовлення на виготовлення літаків Харківським державним авіаційним виробничим підприємством (ХДАВП), а також оновлення рухомого складу залізниць на умовах лізингу.

Як повідомлялось, наприкінці квітня керівництво Харківської облдержадміністрації заявило про необхідність державної підтримки ХДАВП.

ВАТ "Укртранслізинг" створене у 1998 році за ініціативою Мінтрансу та Мінпромполітики. Статутний фонд — 1 321 601 000 гривень.

За даними Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку, станом на вересень 2006 року Фонд держмайна володів 41,7288% акцій лізингової компанії. На той же момент номінальним утримувачем 52,2851% акцій "Укртранслізингу" виступав донецький "Донгорбанк".

Як свідчать дані ДКЦПФР, у січні 2005 року державі належало 47,67% "Укртранслізингу", ТОВ "Лемтранс" (Донецьк) володіло 41,69%, корпорація "Міжрегіональний промисловий союз" (Донецьк) — 10,59%.

За інформацією газети "КоммерсантЪ-Украина", "Лемтранс" підконтрольний компанії SCM українського мільярдера Рината Ахметова.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!