"Укрзалізниця" запровадить новий захист стрілочних переводів

Понеділок, 7 травня 2007, 20:01

Після аварії "Столичного експресу" залізниці розроблятимуть новий захист стрілочних переводів.

Про це заявив у понеділок заступник начальника, головний ревізор із безпеки руху Південно-Західної залізниці Костянтин Азаренко.

Після демонстрації посекундної розшифровки аварії "Столичного експресу", що сталася 2 травня, Азаренко зазначив: "Зараз очевидно, що потрібно робити новий захист стрілочних переводів. Як тільки кришку (переводу) відкрили - відразу повинна стрілка не працювати".

В даному ж випадку, сказав він, система сигналізує тільки тоді, коли втрата стрілки була не менше 13 секунд.

Реклама:

На ділянці, де сталася аварія "Столичного експреса", встановлено оновлену систему організації руху поїздів "Каскад", яка дозволила відтворити посекундно всі події й показала, що в систему втрутилася людина, добре обізнана з роботою стрілки. Водночас, це перша така система, що працює на Південно-Західній залізниці (ділянка Київ-Миронівка).

Він продемонстрував журналістам розшифровку системи "Каскад" із 22.00 до 22.19 — період, коли сталася аварія. Система зафіксувала два випадки втрати керованості стрілки. Вперше це було о 22.09, проте стрілка втратила контроль тільки на 8 секунд. За словами Азаренка, саме в цей час на перевід намотали мотузку, проте система відновилася, й коли поїзд підійшов ближче, зловмисник за допомогою мотузки почав переводити стрілку, вона втратила контроль, тривога спрацювала, проте поїзд під’їхав вже дуже близько до стрілки, щоб машиніст встиг запобігти аварії.

Нагадуємо, що 22:15 2 травня на Південно-Західній залізниці, біля станції "Росава", що в Кагарлицькому районі на Київщині, під час проходження пасажирського поїзда №168 "Столичный експрес" (Дніпропетровськ - Київ) із 10 вагонів зійшли з рейок і перевернулися 1 секція локомотива, порожній вантажний вагон для перевезення автомобілів і 3 пасажирських вагони.

В "Укрзалізниці" вважають, що аварія сталася внаслідок навмисного втручання в дію стрілочного переводу сторонніх осіб.

ICTV

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!