Генпрокуратура оскаржує продаж "Луганськтепловозу"

Четвер, 31 травня 2007, 15:05

Генеральна прокуратура подала позов до Господарського суду Києва щодо визнання недійсним договору купівлі-продажу 76% акцій "Холдингової компанії "Луганськтепловоз".

Про це повідомили в прес-службі Фонду державного майна.

У своєму позові Генпрокуратура просить накласти арешт на пакет, що оскаржується, а також зобов'язати переможця конкурсу - "Брянскій машиностроітєльний завод" (Росія) - повернути акції українського машинобудівного підприємства в державну власність.

Нагадаємо, 23 березня 2007 року ФДМ визнав ЗАТ "Управляющая компанія "Брянскій машиностроітєльний завод" переможцем конкурсу з продажу 76% акцій ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз". Пакет було продано за 292,505 млн. грн. за стартової ціни 292 млн. грн.

Реклама:

Заявки на участь у торгах, крім двох російських компаній, подавали дніпропетровські ВАТ "Дніпровагонмаш" та ВАТ "Марганецький ГЗК" (МГЗК). Холдингова компанія "АвтоКрАЗ" заявила про намір у судовому порядку оскаржити дії ФДМ.

Зі свого боку МГЗК направив до Секретаріату президента та СБУ звернення стосовно допущених ФДМ порушень у ході приватизації "Луганськтепловозу". Пізніше, за словами представників МГЗКу, зазначені звернення були передані до Генпрокуратури.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!