Грузія не дала згоди на вступ Росії до СОТ

Четвер, 31 травня 2007, 19:37

Грузинсько-російські переговори в Міністерстві економічного розвитку Грузії в четвер завершилися безрезультатно.

Про це заявив керівник робочої групи Мінекономрозвитку Росії з переговорів про вступ РФ до СОТ Максім Мєдвєдков.

"Питання легальності контрольно-пропускних пунктів - це не питання в рамках СОТ. Це різні речі. Тому ми домовилися з грузинською стороною, що діалог буде продовжений, ми обміняємося листами і, напевно, місяця через півтора-два ми знову зустрінемося", - сказав Мєдвєдков.

Грузія пов'язує свою згоду на вступ Росії до СОТ із закриттям контрольно-пропускних пунктів на ділянках грузинсько-російського кордону в Абхазії та Південній Осетії. Заступник Міністра економічного розвитку Грузії Тамара Ковзіридзе по завершенні шестигодинних переговорів заявила пресі, що "грузинська сторона не має наміру змінювати своєї позиції".

"Умови, при дотриманні яких ми готові дати згоду на вступ Росії до СОТ, залишаються колишніми. Ми хочемо від російської сторони виконання підписаного в 2004 році протоколу про закриття контрольно-пропускних пунктів на абхазькій та південноосетинській ділянках грузинсько-російського кордону", - сказала Ковзіридзе.

Реклама:

За словами заступника міністра, "у ході переговорів російська сторона вперше в рамках цих переговорів визнала, що дія контрольно-пропускних пунктів на абхазькій та південноосетинській ділянках держкордону не погоджена з грузинською стороною".

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!