Суд заборонив збори акціонерів "Укртелекому"

Середа, 30 травня 2007, 15:12

Господарський суд Києва заборонив проведення зборів акціонерів ВАТ "Укртелеком", призначених на 30 травня в Києві.

Про це повідомила акціонерам заступник голови правління Людмила Прутенко в середу.

Додаткові подробиці про судовий позов та його суть поки не відомі.

Як повідомлялося, збори акціонерів "Укртелекому", що почалися 30 березня, були припинені до 30 травня. До перерви акціонери затвердили звіти правління, спостережної ради та ревізійної комісії про результати фінансово-господарської діяльності за 2006 рік, порядок розподілу прибутку, а також основні напрямки діяльності оператора на 2007 рік.

Реклама:

Розгляд питань про відкликання та обрання нових членів органів управління "Укртелекому", ліквідацію та створення філій, внесення змін і доповнень до статуту суспільства був відкладений.

Глава Фонду держмайна Валентина Семенюк заявила, що ініціювала перерву в зборах у зв'язку з необхідністю узгодження виправлень до статуту компанії, у тому числі з міноритарними акціонерами.

ВАТ "Укртелеком" - монополіст на ринку фіксованого зв'язку з надання послуг електрозв'язку. Державі належить 92,86% акцій оператора, 7,14% акцій були продані трудовому колективу.

ФДМ 21 березня затвердив уточнений план продажу акцій "Укртелекому", відповідно до якого 50%+1 акція закріплюється в держвласності, 37,86% будуть виставлені на продаж на міжнародних фондових біржах з 1 серпня по 31 грудня 2007 року, 5% - на продаж на фондових біржах України пакетами по 1% кожний з 28 березня по 23 липня 2007 року.

Біржовий продаж повинен був початися 22 травня на Українській фондовій біржі, однак був припинений ухвалою суду за позовом невідомого підприємства "Дотрін-2002" Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організацій інвалідів України" (с. Карпивці Хмельницької обл.).

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!