Росія припинила постачання енергоносіїв до Естонії

Четвер, 3 травня 2007, 12:29

Росія зупинила залізничні поставки нафти, нафтопродуктів та вугілля до Естонії - пояснюють, що з технічних причин. У Російській залізниці повідомили, що змінили графік поставок через "ремонтні роботи".

Тепер компанії, що експортують нафту, мазут і нафтопродукти через Естонію змушені шукати альтернативні шляхи. Непереливки і постачальникам вугілля – для них на залізниці у напрямку Таллінна немає порожніх вагонів.

Раніше офіційна Москва заявила, що не запроваджуватиме економічні санкції щодо Естонії у відповідь на перенесення пам’ятника радянським воїнам. Утім віце-прем’єр російського уряду Сєрґєй Іванов закликав росіян не купувати естонські товари. Згодом деякі великі торгові мережі у Росії припинили їх продавати.

Обурення Білокам'яної викликав демонтаж пам’ятника радянському солдатові. Його перенесли з центральної площі міста до військового кладовища, оскільки біля монумента часто відбувалися зіткнення між естонськими та проросійськими націоналістами. Дії естонської влади обурили Москву і спричинили хвилю протестів у Таллінні і російській столиці.

Реклама:

Естонія звинувачує Росію у політичному шантажі.

"5 канал"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!