Найактивніші віруси в Інтернеті

Четвер, 3 травня 2007, 16:30

У квітні найактивнішими вірусами в Інтернеті були Worm.Win32.NetSky.t і Worm.Win32.Warezov.ms.

Про це сказано у звіті розробника систем захисту від вірусів, хакерських атак і спаму "Лабораторія Касперського", текст якого мають "Українські новини".

Аналітики зазначають, що за три роки існування поштовий "хробак" Worm.Win32.NetSky.t уперше посів перше місце, витиснувши березневого лідера Spy.HTML.Bankfraud.ra на 11 місце квітневої двадцятки, і за місяць становив 14% від загальної кількості шкідливих програм, виявлених у поштовому трафіку.

На їхню думку, новий "хробак" Worm.Win32.Warezov.ms що зайняв друге місце, із часткою 12,35% від загальної кількості шкідливих програм, практично повністю зникне в травні.

Реклама:

Worm.Win32.Warezov.ms перемістив Worm.Win32.NetSky.q на третє місце із часткою 12,15%.

Worm.Win32.Bagle.gt, що займав у березні 3 місце, у квітні змістився на 4 місце із часткою 10,02%.

П'яте місце зайняв новий "хробак" Spy.HTML.Bankfraud.rі із часткою 7,73% від загальної кількості шкідливих програм, виявлених у поштовому трафіку.

Аналітики зазначають, що представники родини Warezov (2, 12 і 14 місця) і Zhelatin (16, 18 і 20 місця) представлені у квітневій двадцятці найактивніших вірусів трьома представниками кожен, однак у процентному вираженні показники Zhelatin набагато нижчі.

Аналітики також зазначають, що у квітні зненацька повернулися 2 старих віруси Worm.Win32.LovGate.w і Worm.Win32.Mytob.t зайнявши 17 і 19 місця відповідно.

Вони зайняли 1,14% і 1,06% відповідно в загальному обсязі розповсюджених у березні вірусних програм.

Також зазначено, що частка інших шкідливих програм у поштовому трафіку становила 13,16% від загального числа перехоплених, що свідчить про велику кількість «хробаків» і троянських програм інших родин.

У березні найактивнішими вірусами в Інтернеті були Spy.HTML.Bankfraud.ra і Worm.Win32.NetSky.q.

"Лабораторія Касперського", заснована в 1997 році, є найбільшим у Росії розробником програмних продуктів для забезпечення інформаційної безпеки. Її основний продукт - "Антивірус Касперського". З 2004 року представництво компанії працює в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!