Семенюк знову не змогла продати 1% "Укртелекому"

Вівторок, 29 травня 2007, 11:08

Фонд державного майна не зміг продати 1% найбільшої телекомунікаційної компанії "Укртелеком" на запланованих на 29 травня торгах на Українській фондовій біржі через відсутність заявок від потенційних покупців.

"Торги не відбудуться, оскільки немає заявок" - сказав представник УФБ.

25 травня ФДМ оголосив про виставлення 1% акцій "Укртелекому" на торги на УФБ на 29 травня.

За даними прес-служби ФДМ, судова заборона, через яку було зірвано торги з продажу 1% "Укртелекому" 22 травня на УФБ, поширюється тільки на 22 травня відносно УКФБ і на 8 червня відносно ПФТС.

Реклама:

Водночас якщо оголошені фондом за місяць біржові торги не відбулися, то незалежно від причини їх зриву, продаж акцій може бути перенесений на наступні торги на цій же біржі, і тому торги були перенесені на 29 травня, але цього разу не відбулися через відсутність заявок.

Прес-служба ФДМ відзначила, що дату наступних торгів з продажу 1% акцій "Укртелекому" на УФБ буде оголошено додатково.

Як повідомлялося, 21 травня в забезпечення позову, поданого підприємством "Дотрін-2002" хмельницького обласного товариства Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організації інвалідів України", Господарський суд Києва заборонив проводити аукціонні торги з продажу 1% "Укртелекому" на УФБ 22 травня і на ПФТС 8 червня, і внаслідок цієї заборони 22 травня торги на УФБ не відбулися.

На заплановані на 22 травня торги було подано 3 заявки.

ФДМ готує апеляцію на цю ухвалу, відзначаючи, що досі не отримав її належним чином (поштою), а ознайомитися з нею фонд зміг тільки після візиту представників виконавчої служби 22 травня на УФБ для перешкоджання проведенню торгів.

ФДМ виставив на торги на УФБ 22 травня 1% "Укртелекому".

Стартова ціна 1 акції - 1,15 гривні, таким чином, стартова ціна всього пакету акцій, що виставляється на торги, становить 215,352 млн. гривень.

ФДМ вирішив продати 37,86% акцій "Укртелекому" на міжнародних фондових біржах в серпні-грудні і ініціює випуск депозитарних розписок в даному обсязі, а 5% акцій - на п’яти українських фондових біржах, 50%+1 акцію - закріпити в держвласності.

26 січня Президент Віктор Ющенко схвалив приватизацію "Укртелекому" і Одеського припортового заводу.

2006 "Укртелеком" закінчив з прибутком 467,82 млн. гривень.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!