В Києві знову махінації з житлом. Компанія "Марс" – нова "Еліта-центр"?

П'ятниця, 25 травня 2007, 12:24

Київська міська рада рекомендує киянам утриматися від придбання квартир у компанії "Марс", яка орендує земельну ділянку по вулиці Мілютенка, 29 у Деснянському районі для будівництва житлового будинку.

Таке рішення Київрада прийняла на сесії в четвер, 24 травня.

"...Оприлюднити (це рішення) з метою інформування громадян про можливі негативні наслідки купівлі квартир у зазначеному будинку", – сказано в рішенні.

Також Київрада рекомендувала компанії "Марс" до прийняття радою рішення про поновлення договору оренди або його розірвання утриматись від продажу квартир або укладення інвестиційних договорів на квартири.

Реклама:

Таке рішення Київради пов'язане з тим, що Деснянська районна рада в березні ухвалила рішення про неприпустимість будівництва житлового будинку по Мілютенка, 29 через протест жителів.

Крім того, "Марс", одержавши земельну ділянку в короткострокову оренду на 3 роки ще в 2004 році, не використовувала ділянку для будівництва протягом цих 3 років.

Однак "Марс" почала продавати квартири в будинку, який не побудований.

Зі слів начальника Головного управління земельних ресурсів Анатолія Муховикова, 60 громадян уклали з "Марсом" договори на купівлю квартир на загальну суму близько 12 млн. гривень.

Він зазначив, що люди почали звертатися в суди.

Муховиков вважає, що Київраді не треба продовжувати договір оренди ділянки з "Марсом".

Строк договору оренди закінчується в червні.

Як повідомлялось, КМДА зареєструвала 1 тис. 220 інвесторів, що постраждали в будівельній афері "Еліта-Центр".

На початку лютого 2006 року комітет інвесторів інвестиційно-будівельної групи "Еліта-Центр" заявив про розкрадання керівництвом компанії понад 100 млн. доларів, інвестованих у будівництво житла "Еліта-Центр".

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!