Азаров не пояснив, чому не підписав угоду про спільний енергоринок СНД

П'ятниця, 25 травня 2007, 16:38

Перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров на прес-конференції в п’ятницю ухилився від чіткої відповіді на питання, чи підписала Україна угоду про формування спільного електроенергетичного ринку країн СНД.

При цьому він сказав, що Україна буде активно співробітничати з партнерами по СНД у створенні спільного електроенергетичного ринку.

У той же час у довідковій інформації, розданій журналістам, зазначено, що Україна не підписала документ про приєднання до цієї угоди, проект якої було схвалено Економічною радою СНД 27 грудня 2006 року.

Головуючий на засіданні глав урядів СНД 25 травня прем'єр Таджикистану Акіл Акілов назвав підписання угоди про формування спільного електроенергетичного ринку СНД одним з найбільш важливих питань серед 25, розглянутих на засіданні в п'ятницю.

Реклама:

Прем'єр Росії Міхаіл Фрадков також особливо відзначив підписання угоди главами урядів СНД.

При цьому він сказав, що, хоча не всі поставили свої підписи під документом, підписання цієї угоди більшістю представників урядів є корисним, оскільки вона розширює можливість торгівлі електроенергією та створює рівний доступ споживачів електроенергії на території СНД.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!