Рейтинг багатіїв: у Ріната Ахметова $15,6 млрд.

П'ятниця, 25 травня 2007, 18:18

Статки найбагатшого українця Ріната Ахметова в 2007 склали $15,6 млрд.

Такі дані наведені в рейтингу найбагатших в Україні людей, опублікованому в журналі "Кореспондент".

Перше місце вже другий рік поспіль займає депутат Партії регіонів, власник компанії СКМ Рінат Ахметов. Статки Ахметова в 2007 році склали $15,6 млрд.

Оглядач рубрики бізнес Олександр Пасховер зазначив, що статки Ахметова зросли на $3,8 млрд. в порівнянні з 2006 роком. Тоді статки Ахметова складали $11,8 млрд.

Реклама:

З огляду на динаміку зростання капіталу Ахметова та російського бізнесмена Романа Абрамовіча, у 2008 році Ахметов може стати найбагатшою людиною на території СНД.

На другому місці знаходиться бізнесмен, власник корпорації "Інтерпайп" Віктор Пінчук. Його статки оцінено у $7 млрд.

В порівнянні з 2006 роком статки Пінчука зросли на 90%. У 2006 році його оцінювали в $3,7 млрд.

На третьому місці співвласник групи "Приват" Ігор Коломойський. Його активи складають $3,82 млрд. і зросли на $1 млрд. у порівнянні з 2006 роком.

На четвертому місці також співвласник групи "Приват" Геннадій Боголюбов. Сферами його діяльності є фінанси, нафта і газ. Статки Боголюбова склали $3,35 млрд.

П'ятірку найбагатших українців замикає керівник фінансово-промислової групи "Фінанси і кредит" Костянтин Жеваго, чиї статки оцінили в $2,7 млрд.

У десятку українських мільярдерів також увійшли керівник Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча Володимир Бойко, власник акцій "РосУкрЕнерго" Дмитро Фірташ, співвласник Приватбанку Олексій Мартинов, глава правління Промінвестбанку Володимир Матвієнко та Сергій Тарута. Завершує список рейтингу гендиректор фінансово-промислової групи Т.М.М. Микола Толмачов з активами $228 млн.

Більше всього багатіїв у Партії регіонів і Блоці Юлії Тимошенко. Загальні статки депутатів Партії регіонів складають $17,9млрд., а статки депутатів БЮТ, що увійшли до рейтингу, складають $6,27 млрд.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!