Міттал успішно звільнив 9 тис. чоловік з "Криворіжсталі"

П'ятниця, 25 травня 2007, 20:19

У період дії програми добровільного звільнення з найбільшого гірничо-металургійного комбінату ВАТ "Mittal Steel Кривій Ріг" у березні-квітні поточного року звільнилося 8,887 тис. чол., з яких 6987 робітників і 1900 службовців.

Як повідомив голова профспілкового комітету ВАТ Юрій Бобченко на прес-конференції в п'ятницю, серед тих, що звільнилися, 6,426 тис. чол. - пенсіонери.

За його словами, на даний час чисельність працюючих на комбінаті - близько 45,6 тис. чол., з яких 37,349 тис. - робітники, 8,185 тис. - представники керівного складу.

Середній вік працюючих на підприємстві після реалізації програми добровільного звільнення, що передбачає значні компенсації тим, хто звільняється, знизився з 40 до 37 років. При цьому фонд оплати праці не змінився.

Реклама:

Бобченко зазначив, що звільнення торкнулося працівників підсобних і не основних цехів.

Голова профкому додав, що на початку програми на звільнення було подано 10,158 тис. заяв, у тому числі від робітників - 8,126 тис., або 80%, від керівників - 2,132 тис. Кількість пенсіонерів, що бажають отримати розрахунок, склала 6,580 чол., або 64,8%. У період реалізації програми була відкликано 291 заява.

За програмою добровільного звільнення виплачено допомогу на суму 31 млн. грн. без врахування податків, у середньому по 30 тис. грн. на одного з тих, хто звільнився.

За словами голови адміністрації з кадрів та зв'язків із громадськістю Франка Панніра, питання щодо підвищення заробітної плати буде вирішено після аналізу даної програми.

При цьому він зазначив, що структура зарплати мінятися не буде, і до 2010 року середня зарплата може скласти 2696 грн. у цінах 2004 року.

На 31 грудня 2006 року фактична чисельність працівників меткомбінату складала 54,647 тис. чол., з них керівний склад - 10,052 тис., пенсіонерів - 9,150 тис. чіл.

Середня зарплата складала 1914 грн.

Як повідомлялося, у лютому поточного року адміністрація і профком ВАТ "Mittal Steel Кривій Ріг" домовилися про додаткові заходи щодо соціального захисту працівників, які добровільно звільняються з підприємства, оптимізації чисельності та складу працюючих, а також підвищенню їхньої зарплати.

"Мова не йде про скорочення або масові звільнення працівників підприємства з ініціативи адміністрації", - заявляв тоді Паннір.

За його словами, ціль програми - полегшити зацікавленим особам процес ухвалення рішення про відхід з підприємства на заслужений відпочинок або для початку власної справи. Особам, що прийняли таке рішення, виплачувалося в залежності від стажу роботи до 35 окладів, або в середньому до $7 тис.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!