Ющенко пише Януковичу листи про землю з цукром і "регіональний ПДВ"

Середа, 23 травня 2007, 12:31

Президент Віктор Ющенко відзначає диференціацію між регіонами щодо співвідношення фактично відшкодованих сум ПДВ та його обсягів, що підлягали бюджетному відшкодуванню.

Про це йдеться у листі президента до прем'єра Віктора Януковича, повідомляє прес-служба президента.

"Зіставлення фактично відшкодованих сум податку на додану вартість та обсягів ПДВ, що підлягали бюджетному відшкодуванню свідчить про значну диференціацію відповідного співвідношення у розрізі регіонів", - зазначив президент.

За його даними, більше співвідношення спостерігаються у Донецькій, Чернігівській, Черкаській, Рівненській, Запорізький та Миколаївській областях.

Реклама:

Водночас найнижче співвідношення президент відзначив у Івано-Франківській, Одеській, Полтавській та Сумській областях.

У зв'язку з цим Ющенко просить доручити здійснити аналіз та надати пояснення причин виникнення таких диспропорцій до 5 червня поточного року.

Також президент у листі до прем'єра наголошує, що державне регулювання ринку цукру є недостатньо ефективним і потребує невідкладного удосконалення.

Зокрема, за словами Ющенка, механізм квотування поставок та виробництва продукції не спрацював у цьому маркетинговому році.

Крім того президент звернувся до Януковича щодо порушень та протидії негативним проявам у сфері землекористування.

Також Ющенко у листі до прем'єра наголосив на несвоєчасній реалізації Кабміном багатьох положень указу президента про рішення РНБО про стан науково-технологічної сфери та заходи щодо забезпечення інноваційного розвитку України.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!