Янукович доручив Папієву підготуватись до підвищення зарплат з 1 червня

Середа, 23 травня 2007, 13:43

Прем'єр-міністр Віктор Янукович доручив Міністерству праці й соціальної політики почати підготовку до підвищення пенсій і зарплат з 1 червня, передбаченого в законі "Про внесення змін до державного бюджету 2007 року", прийнятому Верховною Радою 4 травня.

Про це на прес-конференції повідомив міністр праці й соціальної політики Михайло Папієв.

"Є доручення прем'єр-міністра України. Він доручив сьогодні Міністерству праці й соціальної політики в межах повноважень Кабінету Міністрів здійснити можливі заходи для того, щоб з 1 червня пенсіонери отримали підвищення пенсій, непрацюючі інваліди I й II групи одержали доплати до пенсій, а працівники бюджетної сфери одержали підвищення зарплат у зв'язку із введенням другого етапу єдиної тарифної сітки", - заявив Папієв.

Папієв пояснив, що у зв'язку з політичною ситуацією, яка склалася, прийнятий Радою 4 травня закон, у якому передбачено підвищення пенсій і зарплат, дотепер не підписаний Президентом Віктором Ющенком, а для того, щоб підвищення відбулося з 1 червня, має бути проведено велику підготовку.

Реклама:

"Цей закон стосується 17 млн. громадян України. Щоб ми могли підготувати близько 40 тис. наказів по бюджетних установах, щоб ми могли підготувати програми забезпечення для підвищення пенсій, і щоб громадяни не відчули результатів політичної кризи, є доручення прем'єр-міністра України", - зазначив він.

Верховна Рада збільшила доходи державного бюджету на 2007 рік на 4,6 млрд. гривень із 147,9 до 152,5 млрд. гривень, видатки - на 7,6 млрд. гривень із 161,8 до 169,4 млрд. гривень для підвищення зарплат і пенсій.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!