Порошенківський "Богдан" стане ексклюзивно випускати ВАЗи

Середа, 23 травня 2007, 14:10

Ексклюзивним виробником автомобілів ВАЗ в Україні з 2008 році стане корпорація "Богдан", що реалізує проект зі збірки автомобілів цієї марки в альянсі з АТ "Українська автомобільна корпорація" ("Укравто").

"Ексклюзивним виробником буде тільки корпорація "Богдан" в альянсі з ЗАТ "ЗАЗ" (входить до корпорації "Укравто"). Таке рішення прийняте в рамках стратегічного співробітництва корпорації "Богдан", - повідомив перший віце-президент "Групи АвтоВАЗ" (РФ) Алєксандр Пронін.

При цьому він нагадав, що "АвтоВАЗ" кілька років тому поставив умову, згідно якої "майбутнє з випуску цих автомобілів тільки в того, хто зможе організувати повномасштабне виробництво".

Говорячи про подальше співробітництво з Кременчуцьким автоскладальним заводом (КрАСЗ, Полтавська обл.), Пронін зазначив, що випуск автомобілів на цьому заводі буде припинено.

Реклама:

"КрАСЗ не створив потужностей з повномасштабного виробництва, у них є зараз китайська програма і протягом року ми маємо намір розв'язати це питання для того, щоб не ставити їх у складне становище", - сказав Пронін.

При цьому він зазначив, що дилерська мережа корпорації "АІС" (до якої входить КрАСЗ) буде задіяна в продажах автомобілів ВАЗ.

Як повідомив журналістам президент корпорації "Богдан" Олег Свинарчук, протягом трьох-п'яти років планується довести продажу автомобілів ВАЗ до 170-180 тис. од. на рік (на даний час в Україні реалізується близько 120 тис. автомобілів), у тому числі близько 80 тис. зібраних на українських підприємствах.

З метою здешевлення логістики та розширення потужностей для виробництва автобусів у травні 2005 року компанія заявила про початок реалізації проекту вартістю біля $350 млн.

У його рамках протягом двох років у Черкасах буде організоване виробництво легкових автомобілів і вантажівок з використанням єдиного фарбувального комплексу, а в Луцьк буде переведене усе виробництво автобусів.

Корпорація має намір створити потужності з випуску 120 тис. легкових автомобілів, 15 тис. вантажних автомобілів вантажопідйомністю від 2 до 10 тонн і 6 тис. автобусів від малого до особливо великого класів.

Як повідомлялося, корпорація "Богдан" та ВАТ "Автоваз" прийняли рішення про продовження стратегічної співпраці до 2016 року.

До складу корпорації "Богдан", яку зв'язують з політиком Петром Порошенком, входять 20 компаній, серед яких - ВАТ "Луцький автомобільний завод", ВАТ "Черкаський автобус", "Хюндай Моторс Україна".

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!