Тимошенко і Семенюк "воюють" за Одеський припортовий завод

Середа, 23 травня 2007, 16:02

Голова Фонду державного майна України Валентина Семенюк обурена заявою лідера БЮТ Юлії Тимошенко про те, що в Україні зараз приватизація відбувається поспіхом і незаконно.

Про це пані Семенюк сказала сьогодні журналістам після засідання Кабінету Міністрів. За словами Валентини Семенюк, коли Юлія Тимошенко була прем’єр-міністром, то "давала доручення бігом і швидко в останній день свого прем’єрства приватизувати Одеський припортовий завод".

На сьогоднішній же день, за словами Валентини Семенюк, проведено детальний аналіз ситуації на ОПЗ. Умови конкурсу будуть ще обговорюватися і затверджуватися постановою Кабінету Міністрів. Критику ж лідера БЮТ на свою адресу голова ФДМ пов’язує зі своїм членством у СПУ і зі своєю принциповою позицією.

Реклама:

"Як говорив один депутат – я сьогодні нікому не вигідна. Тому що змушую усіх жити за законом", – заявила Валентина Семенюк.

22 травня ЮліяТимошенко заявила про наміри коаліції "незаконно приватизувати цілу низку стратегічних об’єктів".

За словами лідера БЮТ, Фонд державного майна уже видав наказ №540, яким передбачається приватизація 548 важливих українських підприємств (у т.ч. Укрзалізниця, Укртелеком, Одеський припортовий завод).

Вона наголосила, що це мають намір зробити незаконним шляхом, оскільки не планується проведення конкурсу з продажу цих підприємств, а відповідно – вони можуть бути продані за безцінь.

Нагадаємо, 21 травня в ефірі УТ-1 Юлія Тимошенко заявила, що Фонд держмайна почав проводити прискорену приватизацію важливих об’єктів відразу після підписання Президентом указу про розпуск парламенту.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!