"Нафтогаз" вважає відміну зборів акціонерів "Укртатнафти" незаконною

Середа, 23 травня 2007, 16:42

Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України" називає незаконною відміну менеджментом товариства загальних зборів акціонерів АТ “Укртатнафта", призначених на 23 травня 2007 року.

В "Нафтогазі" вважають, що рішення правління АТ "Укртатнафта", яким скасовані призначені з дотриманням усіх необхідних процедур загальні позачергові збори акціонерів, прийнято з перевищенням наданих правлінню повноважень і всупереч чинному законодавству.

Вранці 23 травня 2007 року НАК "Нафтогаз України" отримала лист AT "Укртатнафта'' від 22 травня 2007 року №54/1214, у якому повідомлялося, що: "Правлінням АТ "Укртатнафта" прийнято рішення про відміну загальних зборів акціонерів, призначених на 23 травня 2007 р.".

Лист підписано першим заступником голови правління АТ "Укртатнафта" Володимиром Федотовим, який є громадянином Російської Федерації та представляє в правлінні АТ "Укртатнафта" татарстанських акціонерів.

Реклама:

НАК "Нафтогаз України" вважає незаконні дії правління АТ "Укртатнафта" навмисними та мотивованими особистими інтересами членів Правління, оскільки порядок денний зборів акціонерів містив пункт про перевибори членів правління та спостережної ради.

НАК "Нафтогаз України" звернеться до правоохоронних органів та Генеральної прокуратури України з проханням вивчити обставини зриву загальних зборів акціонерів АТ “Укртатнафта", призначених на 23 травня 2007 року. Компанія і надалі відстоюватиме державні інтереси в управлінні найбільшим нафтопереробним підприємством України – Кременчуцьким НПЗ.

Компанія розглядає дії правління АТ "Укртатнафта" як спрямовані на недопущення відновлення паритету української та татарстанської сторони в управлінні підприємством.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!