Співробітниці Coca-Cola дали 8 років за крадіжку секретного рецепту

Середа, 23 травня 2007, 20:57

Джойя Вільямс, екс-співробітниця компанії Coca-Cola, засуджена окружним судом Атланти (штат Джорджія) до восьми років тюремного ув'язнення.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, максимальний строк, який загрожував 42-річній Вільямс за організацію змови з метою викрадення й подальшого продажу документів, що стосуються розробки нового продукту, становив десять років.

Вердикт про винність Вільямс був винесений присяжними 2 лютого цього року. Журі обговорювало вердикт 11 годин протягом трьох днів.

В 2006 році Вільямс за сприяння двох спільників украла й намагалася продати конкурентам секретні папери та зразки нового продукту компанії. У ході процесу вона визнала, що винесла з офісу документи та зразок продукту, який планували випустити на ринок.

Реклама:

Двоє спільників Вільямс – Ібрагім Дімсон й Едмунд Духані – були визнані винними на більш ранніх процесах по цій справі й зараз очікують вироку.

Прокурор Бі Джей Пак у заключній промові на процесі проти Вільямс підкреслив, що ця справа – приклад того, як "важкі часи в житті людини штовхають її на злочин". Борги Вільямс по кредитній картці складали 45 тисяч доларів, і робота її не задовольняла.

Відповідно версії обвинувачення, у січні 2006 Вільямс розповіла Духані, що в неї є дані про секретні плани компанії. Про це повідомив слідству сам Духані.

У травні 2006 року Ібрагім Дімсон, якого Духані найняв як спільника, відправив на адресу компанії PepsiCo листа, у якому представився Дірком, співробітником Coca-Cola, який має доступ до секретних даних компанії, і запропонував їм угоду. У листі він вказав свій номер телефону.

Компанія PepsiCo негайно повідомила Coca-Cola про отримане повідомлення, а адміністрація Coca-Cola зв'язалася із ФБР.

РІА "Новості"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!