Турботу Януковича про електорат з’їсть газ і "комуналка"

Вівторок, 22 травня 2007, 16:34

Зростання заробітної плати, яке передбачається в цьому році, буде знову з’їдене зростанням цін на газ та побутові послуги.

Про це сказав в інтерв’ю сайту RAZOM народний депутат п’ятого скликання Володимир Лановий.

"Пасивна позиція уряду Януковича сьогодні призводить до того, що все перекладається на плечі українців і, звичайно, зростання заробітної плати, яке передбачається в цьому році, буде знову з’їдене зростанням цін на газ та побутові послуги. Тобто ми не матимемо реального зростання доходів населення", – заявив він.

"Росія не збирається створювати якісь врівноважені умови для споживачів газу. Україна знаходиться дуже близько, і ми мали б отримувати більш дешевий газ, але позиція Росії залишається дискримінаційною щодо України", – вважає Лановий.

Реклама:

"Стосовно цього позиція українського уряду є дуже пасивною, ніяких зустрічних аргументів уряд не виставляє. Фактично, безконтрольно відбувається транзит російського газу в Європу, ми не виставляємо необхідних умов плати та мита за транзит цього газу, як це зробила Білорусь", – додав він.

"Сьогоднішні заяви урядовців підтверджують, що підняття соціальних стандартів для населення може бути лише номінальним, а реально люди, особливо найменш забезпечені, будуть втрачати доходи і рівень життя їх знизиться", – переконаний Лановий.

"Усі виплати є лише засобом впливу на свідомість тих, хто буде голосувати. Саме на них спрямована зараз політика демагогічна уряду", – наголосив він.

Як відомо, міністр палива й енергетики Юрій Бойко заявив, ціна на газ для України зросте для України у 2008 році не менше ніж на 7-10%.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!