Янукович не хоче торгувати з Північною Кореєю?

Вівторок, 22 травня 2007, 20:49

Кабінет Міністрів доручив міністерствам, відомствам і місцевій владі забезпечити в межах своєї компетенції обмеження торгівлі з Північною Кореєю, відповідно до резолюції Ради Безпеки ООН, і вжити заходів для зведення до мінімуму можливих економічних втрат України.

Про це сказано в постанові Кабміну №746 від 16 травня.

Кабмін прийняв цю постанову у зв'язку із прийняттям Радою Безпеки ООН резолюції від 14 жовтня 2006 року № 1718 щодо Корейської Народно-Демократичної Республіки.

Кабмін доручив міністерствам і відомствам забезпечити виконання вимог щодо заборони прямої або опосередкованої поставки, продажу або передачі Північній Кореї військової техніки, обладнання й інших товарів військового призначення, а також матеріалів, обладнання, товарів і технологій, які могли б сприяти здійсненню Північною Кореєю програм, пов'язаних з розробкою ядерної зброї, іншої зброї масового знищення й балістичних ракет.

Реклама:

Кабмін також заборонив поставку Північній Кореї товарів, що належать до предметів розкоші, які перерахував у додатку до постанови.

До цього переліку увійшли вина, сигари, килими ручної роботи, посуд, предмети туалету й канцелярські вироби зі свинцевого кришталю, перли, дорогоцінні або напівкоштовні камені, дорогоцінні метали, біжутерія, монети, легкові автомобілі з об’ємом двигуна більше ніж 2,5 тис. куб. см, яхти й каное, годинники ручні й кишенькові, а також ручки й олівці з корпусами з дорогоцінних металів, вироби мистецтва, предмети колекціонування й антикваріат.

Крім того, Кабмін заборонив здобувати громадянам України в Північної Кореї товари військового призначення, перераховані в постанові, у тому числі з використанням морських або повітряних суден під прапором України.

Кабмін доручив Міністерству фінансів, Державному комітету фінансового моніторингу за участю Служби безпеки України й Національного банку вжити заходів для накладення арешту на кошти, фінансові активи й інші економічні ресурси, що належать фізичним або юридичним особам, що є учасниками або надають допомогу в здійсненні програм Північній Кореї, пов'язаних з розробкою ядерної зброї.

У лютому Україна вітала припинення роботи на головному ядерному реакторі Північної Кореї.

У грудні 2006 року Україна запропонувала свій досвід ядерного роззброєння для залагодження ситуації з ядерними випробуваннями в Північній Кореї.

У жовтні 2006 року Україна закликала Північну Корею утриматись від подальших ядерних випробувань.

Відповідно до повідомлень іноземних засобів масової інформації, твердження Північної Кореї про проведення першого випробування своєї ядерної зброї викликало широку негативну реакцію у світі.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!