Через рік-півтора гривня стане конвертованою - експерт

Понеділок, 21 травня 2007, 12:15

Україна планує досягти повної конвертованості національної валюти протягом рік-півтора, і інвестори повинні бути готові до більше вільних коливань курсу.

Про це заявив заступник голови Національного банку Олександр Савченко на щорічних зборах Європейського банку реконструкції та розвитку в Казані.

"Протягом рік-півтора українська гривня стане повністю конвертованою валютою - як російський рубль і казахський тенге", - сказав Савченко.

"Рівень 5,05 був стабільним два роки, і ми вважаємо, що він таким залишиться. Але я б хотів підкреслити, що будуть зміни, і що валютний курс не буде стабільним завжди", - заявив представник НБУ.

Реклама:

Він зазначив, що введення законодавчої бази для забезпечення часткової конвертованості стримується політичною кризою в Україні, і що остаточна дата парламентських виборів не затверджена.

"Наша політика полягає в тому, що в нестабільній політичній ситуації валюта повинна бути стабільною. Як тільки ми зрозуміємо, що політичний консенсус знайдений, ми змінимо нашу політику", - сказав Савченко.

UABanker

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!