Абрамович побудує розкішний курорт у Чорногорії

Понеділок, 21 травня 2007, 13:46

Роман Абрамович вирішив заволодіти ділянкою на узбережжі Середземного моря, яке вважається одним з найкрасивіших та екологічно чистих місць.

Як повідомляється в пресі, Абрамович має намір придбати в Чорногорії 13-кілометровий пляж поруч із приморським містом Улцинь, яке одержало назву Velika Plaza (Великий пляж), щоб перетворити його в розкішний курорт - "новий Дубай". В даний час велика частина пляжу Velika Plaza належить державі і буде приватизована під час відкритого аукціону наступного місяця.

Головними конкурентами Абрамовича є групи нафтових магнатів - арабських шейхів та великий угорський забудовник Trigranit, який вже запропонував вкласти майже $4 млрд. Для того щоб одержати перед ними перевагу, уже за місяць до продажу представники Абрамовича почали таємно скуповувати приватні будинки і землю уздовж узбережжя неподалік від Ульцинь.

Реклама:

Хоча прес-секретар Абрамовича повідомив, що йому "нічого не відомо про подібні наміри Романа", один з провідних місцевих юристів Драган Прелевич підтвердив, що надає послуги компанії, пов’язаній з Росією.

"Я не можу повідомляти подробиць про справи моїх клієнтів, але можу сказати, що в даний час вони збираються купити нерухомість у Velika Plaza та його околицях".

У свою чергу представник міністерства туризму Чорногорії, який займається приватизацією пляжу, повідомив, що йому відомо про наміри Абрамовича і що той придбав приватну власність у цьому районі.

Узбережжя Чорногорії люблять відвідувати багаті росіяни, яким для в’їзду не потрібна віза. Відокремлення Чорногорії від Сербії торік дало цій державі надію на те, країна ввійде в Євросоюз, що викликало бум на ринку нерухомості й перетворило Чорногорію на модний курорт. Актори Кетрін Зета-Джонс та Майкл Дуглас, тенісистки Венера та Серена Уільямс оглядали собі нерухомість на узбережжі, де проходили зйомки останнього фільму про Джеймса Бонда Казино Рояль.

Абрамович - один з багатьох російських інвесторів, чий інтерес до Чорногорії сприяє рекордно швидкому росту туристичної галузі в цій країні. За останній рік ціна квадратного метру землі на Velika Plaza піднялася з 50 до 250 євро. Олександр Вукичевич, глава ріелторської компанії Dream Property Montenegro, який працює в основному з клієнтами з Великобританії, зазначив: "Рік тому район Ульцинь практично не користувався попитом. Тепер, коли стало відомо про зацікавленість Абрамовича, усе різко змінилося. Говорять, що незабаром країна стане новим Дубаєм".

В даний час Роман Абрамович уже володіє декількома особняками у всьому світі, флотилією яхт класу люкс і футбольним клубом. На даний момент статок Абрамовича оцінюється в 10,8 млрд. фунтів. У нього є будинок у Лондоні, у фешенебельному районі Найтсбрідж, і в Західному Сассексі, де на території маєтку площею 440 акрів розташована стайня на 100 коней, два майданчики для гри в поло, басейн і картинг. Також Абрамовичу належать літак Boeing 767 і гоночна машина Ferrari FXX вартістю 1,1 млн. фунтів.

РІА "Новості"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!