СОТ може потрапити до компромісного пакету

П'ятниця, 18 травня 2007, 10:17

Заступник глави секретаріату президента Олександр Чалий не виключає, що до пакету законів, який має проголосувати Верховна Рада для виходу з кризи, можуть бути внесені законопроекти щодо вступу до СОТ.

Про це Чалий заявив в інтерв’ю "Українській правді" та Бі-Бі-Сі в четвер, відповідаючи на питання щодо заяви мінекономіки Росії, що в зв’язку із кризою Київ не встигне ухвалити всі документи для вступу до СОТ перед Москвою.

"Ви знаєте, що парламент відповідно до пропозицій президента буде в змозі відновити свою роботу, щоб прийняти пакет законодавчих актів. І я не виключаю, що частиною цього пакету можуть бути ті нові закони, які на сьогодні, якщо буде така необхідність, треба Україні буде прийняти, щоб завершити свій шлях вступу до СОТ", - зазначив Чалий.

Він підкреслив, що кожний переговорний процес йде окремо і кожна країна сама забезпечує динаміку своїх переговорів і дату вступу до СОТ.

Реклама:

"Мені було б некоректно коментувати досягнення чи проблеми наших колег. Я знаю, що завершила роботу робоча група по прийому України в Женеві. Я знаю, що на сьогодні існують всі можливості, щоб Україна до кінця цього року змогла забезпечити своє членство в СОТ", - зазначив він.

Однак він не "взяв на себе сміливість відзначати конкретну дату".

"Мені здається, що динаміка нашого переговорного процесу позитивна. Ситуації в переговорах, можливо, вимагають деякого часу", - зазначив він.

"І ні в якому разі наші переговори не треба поєднувати, чи щоб у нас було змагання по переговорному процесу з Росією, бо я наголошую, що це абсолютно різні переговори, які ведуть дві суверенні держави, умови вступу яких до СОТ принципово відрізняється", - додав він.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!