Буш збирається побороти залежність США від імпорту нафти

Вівторок, 15 травня 2007, 10:42

Джордж Буш оголосив про початок робіт у федеральному уряді зі зменшення залежності США від імпорту закордонної нафти.

"Наша залежність від нафти створює загрозу для національної безпеки Америки, оскільки робить нас більш уразливими перед ворожими режимами, а також терористами, що можуть завдати удару по нафтовій інфраструктурі", - заявив Буш у понеділок у Білому домі.

Президент США повідомив, що підписав сьогодні розпорядження, відповідно до якого міністерства енергетики, транспорту і сільського господарства, а також агентство по захисту навколишнього середовища повинні до кінця 2008 року виробити відомчі інструкції і державні вимоги по зниженню споживання автомобільного бензину в США відповідно до ініціативи, про яку Буш оголосив у своєму січневому зверненні до конгресу з доповіддю "про стан країни".

Реклама:

Відповідно до ініціативи глави Білого дому споживання автомобільного бензину в США має скоротитися на 20% впродовж найближчих 10 років.

При цьому до 2017 року США повинні будуть щорічно робити 35 мільярдів галонів "поновлюваного й іншого альтернативного палива", що дасть змогу зменшити споживання автомобільного бензину на 8,5 мільярда галонів у рік, сказав Буш.

РІА "Новості"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!