Кінах хоче гнати нафту через "Одеса-Броди" до Білорусі

Вівторок, 15 травня 2007, 14:55

Міністр економіки Анатолій Кінах вважає перспективним проект поставок каспійської нафти до Білорусі з використанням нафтопроводу "Одеса-Броди".

"Перспективне питання поставок каспійської нафти до Білорусі включає схему нафтопроводу по маршруту Одеса-Броди-Плоцьк-Вентспілс", - сказав він на прес-конференції в Мінську у вівторок.

При цьому Кінах підкреслив, що співробітництво України та Білорусі в паливно-енергетичній сфері повинне здійснюватися за участі Росії - країни виробника енергоресурсів, держав Середній Азії та Азербайджану, а також європейських держав - споживачів енергоресурсів.

"Співробітництво України та Білорусі в паливно-енергетичному комплексі є одним з наших пріоритетних напрямків. Ми виходимо з необхідності посилення енергобезпеки наших держав", - сказав він.

Реклама:

За словами міністра економіки, сторони мають намір активно співпрацювати в питаннях диверсифікованості поставок нафти та газу, модернізації енергетичних фондів.

"Україна готова взяти участь у реалізації держпрограми Білорусі з модернізації енергетики", - зазначив він.

Крім того, глава Мінекономіки відзначив ефективну співпрацю в питаннях поставок електроенергії і подякував білоруській стороні за налагодження роботи енергосистеми України в паралельному режимі з Білоруссю, Росією, країнами Балтії.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!