В Україні відкриється найбільший 3D-кінотеатр

Вівторок, 15 травня 2007, 19:22

До кінця 2007 року в Києві відкриється перший кінотеатр "iMax", що дозволяє глядачам дивитися фільми в "об'ємному" зображенні.

Про це заявив співголова та управляючий директор корпорації iMax Річард Гелфонд, що прибуває з візитом до Києва.

Раніше повідомлялося, що відкриття двох найбільших 3D-кінотеатрів у Києві заплановано на кінець 2008 року.

Як повідомили в компанії iMax, у даний момент ведуться роботи зі створення в Києві нового комплексу розваг "Блокбастер", у якому при участі кінокомпанії "Тріумф" відкриється перший в Україні кінотеатр iMax. У кінотеатрі будуть демонструватися голлівудські блокбастери, а також освітні та розважальні документальні фільми.

Реклама:

Витрати на створення кінотеатру iMax зазвичай перевищують $3 млн., не враховуючи вартості землі. У залежності від ринку, оператори розраховують окупити свої інвестиції протягом трьох років.

Корпорація iMax, заснована в 1967 році - міжнародна мережа кінотеатрів, що пропонує новий підхід до кінопоказу. 3D-кінотеатри пропонують глядачам об'ємне зображення (для цього вони надягають спеціальні поляризаційні окуляри).

Спеціалізація iMax - створення і поширення широкоформатних стрічок за допомогою власних технологій. Наприклад, кадр на плівці iMax розміром 15х70 мм у десять разів більше, ніж кадр на звичайній 35-міліметровій плівці.

Найбільший екран iMax у світі має розмір 35 на 29 метрів. Їм обладнаний кінотеатр Panasonic IMAX у Сіднеї. Середній екран iMax звичайно має розмір 18 на 24 метра. Середня місткість залу iMax - 300 чоловік.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!