Владімір Путін направив туркменський газ через Росію

Понеділок, 14 травня 2007, 10:19

Президенти Росії, Туркменії й Казахстану домовилися про будівництво прикаспійського газопроводу.

На саміті в місті Туркменбаші Владімір Путін, Гурбангули Бердимухаммедов і Нурсалтан Назарбаєв прийняли підсумкову декларацію, у якій доручили урядам трьох держав розробити угоду про співробітництво при будівництві трубопроводу.

В угоді будуть визначені терміни здійснення проекту, передбачена розробка техніко-економічного обґрунтування, а також визначені спільні зобов"язання трьох країн зі створення сприятливих умов для реалізації проекту.

Реклама:

Газопровід пройде уздовж узбережжя Каспійського моря територією Туркменії й Казахстану, і вийде на російську територію. Очікується, що фінальна угода про будівництво буде підписана до вересня 2007 року.

Угода була підписана в ході "енергетичного" турне президента Путіна Середньою Азією. Раніше очікувалося, що на тристоронніх переговорах Путін спробує відмовити середньоазіатських лідерів від прокладання трубопроводів в обхід Росії.

Гурмангули Бердимухаммедов заявив на прес-конференції за підсумками саміту, що проект будівництва транскаспийського газопроводу з розгляду не знятий.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!