Бойко: Домовленості РФ та Казахстану збільшать транзит нафти через Україну

Понеділок, 14 травня 2007, 16:29

Обсяги транзиту нафти територією України в результаті останніх домовленостей між Російською Федерацією та Казахстаном виростуть, вважає міністр палива й енергетики Юрій Бойко.

Він підкреслив: "Для нас ці переговори дуже вигідні. І те, що нафта піде не в Китай, як планувала раніше середньоазіатська республіка, а через нашу територію в Європу - це для нас вигідно".

Він прогнозує, що обсяги транзиту нафти через Україну в 2007 році завдяки домовленостям, досягнутими в Астані минулого четверга, можуть вирости на 12-14 млн. тонн.

Реклама:

Міністр повідомив, що цього року транзит через українську територію збільшений на 10 млн. тонн і якщо переговори пройшли так, як повідомлялося і домовленості підписані, то варто очікувати збільшення транзиту.

"Ми очікуємо ще близько 12-14 млн. тонн додаткового транзиту через нашу територію, нашими нафтопроводами в Європу. Через Дружбу, через Придніпровські магістральні нафтопроводи", - сказав Бойко.

Як повідомлялося раніше, 10 травня президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв під час переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним в Астані заявив, що співпраця країн у нафтогазовій галузі носить стратегічний характер.

Зокрема, він заявив, що "Казахстан абсолютно схильний до того, щоб більша частина (нафти), якщо не вся, проходила саме територією Росії".

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!