Податкова просить Азарова зменшити плани на травень

Понеділок, 14 травня 2007, 20:52

Наприкінці минулого тижня глава Державної податкової адміністрації (ДПАУ) Анатолій Брезвін заявив про претензії до Міністерства фінансів "щодо планування показників" на травень.

Брезвін стверджує, що план на поточний місяць у розмірі 7,357 млрд. грн. "повинен бути рівномірно розподілений", оскільки зібрати на 189% більше, ніж торік, неможливо.

"Ми не говоримо про річну суму планових показників, але в розрізі місяця в деяких регіонів і в нас є інше бачення, ніж у Мінфіну. Свої пропозиції ми направили в міністерство, виходячи з термінів сплати", - уточнив Брезвін.

У квітні керівництво податкової адміністрації неодноразово заявляло про недобір у бюджет через політичну нестабільність у країні - за результатами місяця ДПАУ зібрала на 300 млн. грн. менше запланованих 4,198 млрд. грн.

Таким чином, ДПАУ пропонує Мінфіну перенести 800 млн. грн. травневого плану на червень і вересень. Представники податкової адміністрації вважають, що саме так вдасться виключити "зайвий тиск на бізнес і одержати ці гроші в спокійній і реальній обстановці".

Реклама:

Finance.ua

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!