Ющенко полетів на енергетичний саміт

П'ятниця, 11 травня 2007, 11:43

Президент Віктор Ющенко відбув з одноденним робочим візитом Польщу для участі в енергетичному саміті, що пройде в Кракові.

Планується, що в п'ятницю Ющенко зустрінеться з главами держав - членами ГУАМ - президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим та президентом Грузії Михайлом Саакашвили, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Також в п'ятницю президент України зустрінеться зі своїм колегою з Литви Валдасом Адамкусом.

Енергетичний саміт пройде в відомому королівському замку "Вавеле".

Реклама:

На першому сесійному засіданні саміту учасники обговорять тему "Енергетична безпека: критерії, погрози, шляхи протидії кризовим явищам".

Тема другого сесійного засідання, що відбудеться в цей же день, - "Стратегії розвитку національних енергетичних секторів і концепція транспортного коридору Середня Азія - Південний Кавказ - Центральна Європа".

Передбачається, що на початку цього засідання пройде мультимедійна презентація проекту нафтопроводу "Одесса-Броди-Гданськ".

Передбачається, що ввечері Ющенко візьме участь в офіційному обіді на честь глав держав - учасниць енергетичного самміту, яку дає президент Польщі Лех Качинський.

Планується також, що президент України ознайомиться з музейним комплексом "Соляна шахта Величка".

Ющенко в цей же день увечері відбуде з Кракова в Київ, куди прилетить у ніч з п'ятниці на суботу.

За інформацією агентства, в офіційну делегацію, крім Ющенка, входять міністр закордонних справ Арсеній Яценюк, віце-прем'єр Андрій Клюєв, заступник голови секретаріату президента Олександр Чалий, голова правління ТОВ "Укртранснафта" Ігор Кірюшин.

Планується, що Яценюк, Клюєв залишаться в Кракові й продовжать роботу на енергетичному самміті.

Темою суботнього сесійного засідання саміту буде "Перспективи міжнародного співробітництва". У цей же день відбудеться прес-конференція і сніданок від імені президента республіки Польща.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!