Україна вперше потрапила в рейтинг конкурентноздатності

П'ятниця, 11 травня 2007, 13:40

Україна вперше увійшла в щорічний рейтинг конкурентноздатності країн Інституту розвитку менеджменту в Лозанні (IMD-Lausanne) - World Competitiveness Yearbook-2007 і зайняла в ньому 46-і місце серед 55 країн, повідомив Світовий центр конкурентноздатності IMD-Lausanne у четвер.

Як уточнили в Раді конкурентноздатності України (СКУ), рада разом з Міжнародним інститутом менеджменту (МІМ-київ) допоміг включити країну до рейтингу та отримати необхідні статистичні дані в ході опитування українських бізнесменів (67 осіб - МІМ-Київ, 98 осіб - IMD).

Відповідно до звіту, за рівнем інфляції Україна зайняла 50 місце, прямих іноземних інвестицій - 52, ВВП на душу населення - 51.

У той же час за низкою факторів конкурентноздатності Україна навіть потрапила в першу десятку країн, у тому числі за деякими параметрами технологічної інфраструктури.

Реклама:

"Ці цифри свідчать про те, що економічне зростання не є усталеним. Навряд чи не найбільшими проблемами в цьому контексті є незавершеність структурних реформ, відсутність механізмів належного захисту прав власності, політична нестабільність, регуляторні обмеження продуктивної діяльності компаній", - прокоментував результати рейтингу президент МІМ-Київ та глава СКУ Юрій Полунеєв.

Відповідно до висновків експертів IMD-Lausanne, Україна знаходиться на межі між країнами, що втрачають свої позиції в галузі конкурентноздатності, та країнами, що активно підвищують свій рівень за цими показниками.

IMD World Competitiveness Yearbook публікується постійно з 1989 року. Він охоплює 55 країн, аналізуючи їхню конкурентноздатність за 323 критеріями.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!