Американці куплять 3 нафтогазові родовища в Україні

П'ятниця, 11 травня 2007, 20:17

Компанія Star Energy (США) оголосила про підписання меморандуму про взаєморозуміння з українською компанією Anglo-Ukra Energy (Київ), який передбачає придбання прав на розробку трьох нафтогазових родовищ в Україні загальними запасами понад 150 млн. барелів нафти й 75 млрд. куб. футів (2,214 млрд. куб. м) природного газу.

Як говориться в прес-релізі Star Energy у п'ятницю, мова йде про нафтогазове родовище Сахалінське в Краснокутському районі Харківської області, нафтовому Бугроватському в Ахтирському районі Сумської області й нафтогазових Стайковському і Путильському у Чернівецькій області.

У рамках експансії в Україну Star Energy також відкриє офіс у Києві та найме Ryder Scott Company (Х'юстон, США) для поновлення оцінки зазначених родовищ.

"Я сильно вірю в майбутнє України. Вона має значні нафтові та газові запаси, але тільки недавно визнала за необхідне розвивати ці активи. Ми очікуємо довгострокових й успішних відносин з Україною, забезпечуючи капітал та експертизу, необхідні для розвитку її значних природних ресурсів", - прокоментував підписання угоди головний виконавчий директор Патрік Кілі (Patrick J. Kealy).

Реклама:

У середині березня цього року Star Energy підписала меморандум про взаєморозуміння з компанією EGPI Firecreek, Inc. про плани придбання компанії Anglo-Ukra Energy - спеціально створеної холдингової української компанії для розвитку ряду проектів в Україні. Передбачалося, що в обмін EGPI Firecreek одержить акції Star Energy на суму 2-3 млн. дол.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!