Подорожчання хліба Києву не загрожує

П'ятниця, 11 травня 2007, 21:05

Хліб у столиці України не подорожчає. На сьогоднішній день ціни на самі ходові позиції - батон і хліб український - у Києві трохи нижчі, ніж в інших регіонах України, оскільки столична адміністрація виділяє дотації з міського бюджету на зернову продукцію.

У столиці, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, подешевіла плодово-овочева й м'ясна продукція. Міські влада видають пільговий кредит для забезпечення населення такою продукцією, і зараз тенденції до підвищення цін не спостерігається.

"Для якого-небудь побоювання, що ціни на продукти харчування будуть рости, немає ніяких підстав. Це також стосується хліба й продуктів рослинництва або тваринництва", - наголосив начальник Головного управління Київської міської державної адміністрації (КМДА) з питань торгівлі й побуту Василь Щербенко.

Нагадаємо, на початку березня 4 найбільших хлібопекарські підприємства Волинської області підняли ціни на хліб. Внаслідок цього продукт подорожчав на 8%. Крім того, тенденція до подорожчання житніх сортів хліба спостерігалася в Донецьку. Для рішення цієї проблеми Прем'єр-міністр України Віктор Янукович доручив здійснити інтервенцію з держрезерву в ті регіони, де піднялися ціни на хлібобулочні вироби.

Реклама:

Finance.ua

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!