"Укртрансгаз" у повному обсязі відновив газопостачання українців

Четвер, 10 травня 2007, 11:32

Компанія "Укртрансгаз" 9 травня до 21:00 відновила подачу природного газу в населені пункти Київської та Черкаської областей, що була припинена через аварію на українській ділянці магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород.

"Газопостачання населених пунктів було відновлено до вечора середи", - повідомив керівник прес-центру НАК "Нафтогаз України" Юрій Корольчук, передає "Обком".

Він уточнив, що роботи з відбудови лінійної частини самого магістрального газопроводу, зруйнованої в результаті аварії, протривають ще кілька днів. Аварійно-відбудовні роботи ведуть бригади управління магістральних газопроводів "Черкаситрансгаз", структурного підрозділу "Укртрансгазу".

Причини події поки не встановлені, додав керівник прес-центру "Нафтогазу".

Реклама:

Як повідомлялося, вибух на газопроводі Уренгой-Помари-Ужгород відбувся 7 травня близько 15:15 за київським часом біля компресорної станції "Ставище", розташованої в Богуславському районі Київської області. Транспортування газу по трубопроводу була припинена.

Аварія, за даними "Нафтогазу", призвела до порушення газопостачання 31 населеного пункту. За даними МінНС України, без газу в результаті аварії залишалося близько 12,6 тисячі абонентів у 33 населених пунктах Київської та Черкаської областей.

Тим часом, аварія не відбилася на транзиті російського природного газу до Європи.

Поставки палива були компенсовані за рахунок використання рівнобіжних маршрутів. "Укртрансгаз" для нівелювання наслідків події збільшив обсяги транзиту газу по магістральних газопроводах "Прогрес" та "Союз".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!