Семенюк сподівається, що згода між Ю. і Я. вплине на ціну "Укртелекому"

Четвер, 10 травня 2007, 18:26

Голова Фонду державного майна Валентини Семенюк підтвердила, що 22 травня на аукціонні торги буде виставлено 1% ВАТ "Укртелеком".

Про це вона сказала на прес-конференції у четвер.

Семенюк зазначила, що питання "ручної" зміни номінальної вартості акцій підприємства не може стояти, тому про зміну її мова йти не може, оскільки ціну диктує біржа. Зокрема, за її словами, виставлення на продаж акцій підприємства невеличкими лотами якраз і мотивоване тим, щоб побачити реальну ціну акцій.

Семенюк також зазначила, що досягнення політичних домовленостей між президентом Віктором Ющенком і прем’єр-міністром Віктором Януковичем мало позитивний вплив на фондовий ринок, що своєю чергою має добре позначитися на продажі 1% ВАТ "Укртелеком".

Реклама:

Стосовно всіх 38% акцій "Укртелекому", які планувалося виставити на лотах, Семенюк зазначила, що підзаконні акти щодо приватизації ще остаточно не підготовлені і, як тільки будуть готові, їх приймуть на рівні Кабінету міністрів. Наразі, за її словами, ФДМУ підбирає "потенційних продавців" лотів.

Вона також відмовилася прогнозувати ціну приватизації підприємства, мотивуючи це тим, що її посада не дає права це робити, а ціну підприємства визначить ринок. При цьому вона запевнила, що зриву в цьому році плану надходжень від приватизації не буде.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!