Поява нових станцій метро в 2008 році підніме ціни на столичне житло

Четвер, 10 травня 2007, 19:25

Вибираючи район для майбутнього проживання або для прибуткового інвестування в нерухомість, необхідно враховувати перспективи місця розташування. Гроші інвестор вкладає сьогодні, а жити буде через два-три роки.

Тому такі аспекти як інфраструктура, транспортна розв'язка, можливе будівництво поблизу необхідно враховувати сьогодні. Таку думку висловив президент будівельної компанії "Міськжитлобуд" Денис Костржевський.

За його словами, перспективні райони для інвестування в житло - це ті, де незабаром з'являться торгові центри та нові станції метро.

Зокрема, на 2008 рік у Києві заплановано відкрити відразу три станції метро одночасно - "Деміївську", "Голосіївську" та "Васильківську". У наступному році відкриється станція "Виставковий центр".

Реклама:

"Звичайно після введення в експлуатацію станції метро ціна розташованої поблизу житлової нерухомості в старих будинках підвищується на 15%, у нових будинках - на 25-35%. Для порівняння можна зрівняти ціни рівновіддалених від центру районів, таких як Троєщина та Оболонь. На Оболоні є метро, і ціни за квадратний метр на 25-30% вище, ніж на Троєщині", - говорить Костржевський.

Нагадаємо, що в цей час середня вартість житла поблизу станцій метро на правом бережу Дніпра складає, по даним групи компаній "Планета Оболонь", 2849 дол. за квадратний метр, аналогічні об'єкти на Лівобережжя коштують більш ніж на 300 дол. дешевше - у середньому 2539 дол. за "квадрат".

Finance.ua

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!