Костусєв покарає компанії, які заважали працювати МАУ та "АероСвіту"

Четвер, 5 квітня 2007, 14:54

В рамках дослідження ситуації з підвищенням цін на авіапальне, Антимонопольний комітет порушив справу проти ТОВ "ЛУК-Авіа Ойл", ЗАТ "СП Кребо" та АТ "Укртатнафта" за ознаками зловживання монопольним становищем.

Про це повідомила прес-служба АМКУ.

Так, аналіз діяльності заправників засвідчив, що компанії "ЛУК-Авіа Ойл" і "СП Кребо" встановлювали завищені ціни на послуги заправки авіапальним у паливний бак повітряних суден в ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" протягом вересня-грудня 2006 року.

Також Комітет з’ясував, що у цей період виробник авіапального "Укртатнафта" завищував ціни на власну продукцію, яка згодом реалізовувалася в аеропорту "Бориспіль".

Реклама:

Така цінова поведінка компаній була б неможливою за умов існування конкуренції, що вказує на структурні ознаки монопольного становища та зловживання ним.

"Ми виявили ознаки порушень конкуренційного законодавства по всьому ланцюжку: від виробників авіапального до заправників літаків. І до кінця травня Комітет вийде на прийняття рішень, - зазначив Голова АМКУ Олексій Костусєв. - Разом із цим, нас не задовольняє ситуація із відміною авіарейсів. Тому комітет продовжить вивчати діяльність найбільших авіакомпаній СЗАТ "МАУ" та ЗАТ "Авіакомпанія "Аеросвіт" на ринках міжнародних пасажирських перевезень на предмет дотримання ними конкурентного законодавства".

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!