"Запоріжсталь" за 10 років знизила викиди шкідливих речовин в атмосферу на 41%

Середа, 4 квітня 2007, 11:14

ВАТ "Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь", одне з найбільших металургійних підприємств України, під час проведення реконструктивних і природоохоронних робіт протягом останніх десяти років знизило викиди шкідливих речовин в атмосферу на 41%, зменшило скидання стічних вод на 30% і підвищило повторне використання технічної води на 86%.

Про це повідомив головний фахівець з охорони природи і радіаційної безпеки ВАТ "Запоріжсталь" Микола Сілін під час відкриття 10-ої щорічної міжнародної виставки-ярмарку "Екологія-2007" в Києві, повідомляє proUA.

За його словами, "Запоріжсталь" послідовно запроваджує у виробництво найбільш передові екологічні розробки.

"Ми відчуваємо свою відповідальність перед жителями регіону. Основна частина прибутку комбінату йде на модернізацію устаткування, істотна частина цих коштів прямує на підвищення екологічності процесу виробництва", - наголосив Сілін.

Реклама:

Виставка організована Національною академією наук України, Міністерством охорони навколишнього середовища і Міністерством з питань надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків чорнобильської катастрофи. Традиційно в ній беруть участь профільні інститути АН України, громадські організації, а також низка українських підприємств.

Цього року інтерес до виставки проявили, зокрема, підприємства важкої промисловості, які представили на виставці свої досягнення з впровадження екологічних технологій.

"Потужні промислові підприємства мають досвід вирішення екологічних питань, тому ми вважаємо, що вони мають бути представлені на виставці", - наголосив завідувач сектором зв’язків з громадськістю Міністерства охорони навколишнього середовища України Леонід Яременко.

Як повідомлялося, "Запоріжсталь" активно займається реконструкцією виробництва і екологічними питаннями. В рамках розробленої на підприємстві програми технічного переозброєння і модернізації, до 2015 року комбінат планує вкласти в реконструкцію виробництва більш ніж 15 млрд грн. За останні п’ять років "Запоріжсталь "направила на природоохоронні заходи більш ніж 735 млн грн, добившись в результаті найнижчих питомих викидів в галузі: минулого року вони становили 18 кг на тонну сталі.

ВАТ "Запоріжсталь" - одне з найбільших в Україні металургійних підприємств. Проводить гарячекатаний і холоднокатаний лист завтовшки 0,5-7,0 мм з вуглецевих, низьколегованих, легованих і неіржавіючих сталей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!