Кінах прогнозує вступ до СОТ до липня

Середа, 4 квітня 2007, 15:55

Міністр економіки Анатолій Кінах прогнозує підписання з Киргизстаном протоколу про доступ на ринки товарів та послуг у рамках вступу України до Світової організації торгівлі до липня.

Він сказав, що рішення цього питання, скоріше за все, буде пов'язано з термінами проведення двосторонньої українсько-киргизької комісії зі співробітництва, передає "Дєло" з посиланням на Українські новини.

"Я сподіваюся, що ця задача вирішиться в першому півріччі цього року", - сказав Кінах.

Він зазначив, що зараз Кабмін готує проект меморандуму з Киргизстаном, що передбачає цілий пакет пропозицій, у тому числі, надання Україною Киргизстану гуманітарної технічної допомоги.

Реклама:

Кінах розраховує, що, шляхом підписання такого меморандуму, питання про узгодження з Киргизстаном вступу України до СОТ буде вирішене.

При цьому міністр підкреслив, що вимога, котру раніше висунув Киргизстан для підписання протоколу щодо СОТ про визнання корпоративної заборгованості українських підприємств, що виникла в період виходу колишніх республік СРСР із рублевої зони як частини зовнішнього державного боргу України, є абсолютно нереальним.

Кінах додав, що Україна підписала угоду з Паризьким клубом кредиторів, де чітко сформульовані всі зовнішні фінансові зобов'язання України.

Киргизстан залишається єдиною країною - членом Робочої групи зі вступу України до СОТ, з яким Київ ще не підписав двосторонній протокол.

Уряд Киргизстану заявив, що готовий підписати з Україною протокол про доступ на ринки товарів та послуг для вступу України до СОТ.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!