Кабмін вирішив продати 100% Одеського припортового

Середа, 4 квітня 2007, 16:21

Кабінет міністрів вирішив продати 100% Одеського припортового заводу (ОПЗ, Одеська область).

Про це повідомила прес-секретар Фонду державного майна Ніна Яворська, передає proUA з посиланням на Українські новини.

"В понеділок урядовий комітет Азарова своїм протокольним рішенням погодив план розміщення акцій. Тепер Фонд державного майна видаватиме наказ, який затвердить план розміщення акцій", - сказала Яворська.

Вона повідомила, що будуть продані всі 100% акцій ОПЗ, з яких 0,5% акцій буде пільгово продано працівникам підприємства.

Реклама:

Яворська також додала, що акції ОПЗ будуть продані на конкурсі з елементами аукціону.
Вона повідомила, що наразі ФДМ готує наказ, яким буде затверджено план розміщення акцій заводу, і ОПЗ найближчим часом буде виставлено на продаж.

Як повідомлялося, наприкінці березня ФДМ пропонував Кабміну продати 100% ОПЗ. Раніше приватизація ОПЗ планувалася на лютий-березень, але пізніше ФДМ відклав виставляння заводу на продаж.

ФДМ попередньо оцінює вартість ОПЗ в 1,5 - 2 млрд. грн. Учасники фондового ринку оцінюють вартість 100% акцій ОПЗ в 300-700 млн. дол.

26 січня Президент Віктор Ющенко схвалив приватизацію ОПЗ. 11 січня Рада повторно дозволила приватизацію "Укртелекому" та ОПЗ.

2006 ОПЗ закінчив з прибутком 236 млн. 700 тис. грн., збільшивши чистий дохід на 6,31%, або на 111 млн. 561 тис. грн. до 1 млн. 878 тис. 533 грн.

Одеський припортовий завод - 2-й за величиною виробник аміаку і карбаміду в Україні, він повністю знаходиться в державній власності.

Завод спеціалізується на виробництві аміаку і карбаміду, перевантаженні хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!