Рудьковський обіцяє остаточне вирішення "авіапаливного" питання

Вівторок, 3 квітня 2007, 13:11

Питання забезпечення пальним українських авіакомпаній буде вирішено найближчим часом.

Про це заявив Міністр транспорту й зв'язку Микола Рудьковський під час прес-конференції в Одесі.

Як повідомили в прес-службі Міністерства транспорту й зв'язку, глава Мінтрансу ініціював на засіданні уряду "рішення питання про постачання паливом українських авіакомпаній разом з постачальниками палива й перевізниками".

"Зараз це питання перебуває на контролі в профільного віце-прем'єр-міністра, - сказав Рудьковський. - Я думаю, що до середи цю проблему ми вирішимо".

Реклама:

За словами Міністра, метою проведення консультацій є підписання довгострокових контрактів на поставку палива.

Нагадаємо, "авіапаливний" конфлікт почався в січні 2007 року, коли закінчився термін дії контрактів "АероСвiта" і "Міжнародних авіаліній України" (МАУ) з постачальниками палива. Постачальники мали намір підняти ціни на пальне на 20-25%, у той час як авіакомпанії заявили про готовність заперечувати підвищення цін у суді.

Конфлікт був урегульований у лютому - сторони домовилися про повернення до колишньої формули розрахунку цін на авіапаливо, що "жорстко прив'язана до цін на Роттердамській біржі".

Проте в неділю, 1 квітня "Кребо-Авіасервіс" відмовилася заправляти літаки "АероСвіта", через що було відмінено ряд авіарейсів. Щоб відновити графік рейсів, перевізникові довелося закупити 400 тонн пального в американської компанії "Ворлд Фьюел Сервіс".

Вчора "АероСвіт" повідомив про укладення усної домовленості з постачальником авіапалива. Однак авіакомпанія "не відчуває повної готовності партнерів" реалізувати домовленість, що може змусити "АероСвіт" шукати альтернативні джерела поставки.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!