Газові трейдери задоволені ситуацією на ринку

Вівторок, 3 квітня 2007, 14:37

Президент асоціації "Газові трейдери України" Роман Сторожев вважає задовільною ситуацію на газовому ринку України.

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції в Києві.

Одним з основних позитивних моментів, відзначив Сторожев, є прогнозована ціна на газ протягом року. На його думку, погоджена ціна на обсяги газу, що поставляються в Україну, дає можливість здійснювати довгострокове планування газового бізнесу і робить український ринок стабільним та прогнозованим.

Крім того, позитивним є і поступове приведення цін на "блакитне паливо" до економічно обґрунтованого рівня для бюджетних підприємства, у яких обсяги спожитого газу складають близько 100 млн. куб. м.

Реклама:

"Мова йде про встановлення ціни в межах 864 грн. із ПДВ, що дозволило уперше вийти цьому хоч і незначному сегментові на ринок і тісно співпрацювати з незалежними газовими трейдерами", - сказав президент асоціації.

У той же час, Сторожев вказав і на негативні моменти, що відбуваються на газовому ринку України. Зокрема, він вважає стримуючим фактором для розвитку цього сегмента ринку збереження Україною в 2007 році ліцензування нафтогазового експорту відповідно до постанови уряду від 29 грудня 2006 року.

"Іншими словами, для трейдерів знову збереглися ускладнення виходу на зовнішні ринки", - підкреслив Сторожев.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!