Бойко вилаяв Губського та БЮТ за підтримку рейдерства

Вівторок, 3 квітня 2007, 14:56

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко критикує Блок Юлії Тимошенко за підтримку спроб депутата цього блоку Богдана Губського здійснити силове захоплення газопостачальної компанії "Черкасигаз".

Про це Бойко повідомив на прес-конференції у вівторок.

"Ситуація, коли в "Черкасигазі" "Нафтогазу України" належить 51%, а він не може вступити в права та навести платіжну дисципліну, є неприпустимою", - сказав він.

Бойко додав, що Мінпаливенерго буде підсилювати контроль над облгазами, де державі належать блокуючі або контрольні пакети.

Реклама:

Крім того, він назвав неприйнятним участь депутата БЮТ Петра Кузьменко в спробі захоплення газопостачальної компанії.

"Те, що там був депутат від БЮТ, мене не дивує. БЮТ давно перестала бути фракцією, вона перетворилася в релігійну секту зі своїми атрибутами", - сказав міністр.

Як повідомляло агентство, у березні суд поновив на посаді голови правління "Черкасигазу" Дмитра Чирича, і "Нафтогаз України", таким чином, відновив контроль над "Черкасигазом".

У відповідь на це на сайті БЮТ з'явилося повідомлення про те, що компанія "РосУкрЕнерго" здійснила рейдерське захоплення "Черкасигазу".

31 березня "Нафтогаз України" заявив про спробу рейдерського захоплення "Черкасигазу" групою з 40-50 осіб у масках, озброєних вогнепальною зброєю.

За даними "Нафтогазу", серед нападників помічені відсторонений в.о. голови правління "Черкасигаза" Сергій Черников і депутат Ради від БЮТ Петро Кузьменко.

За інформацією міністра палива й енергетики Юрія Бойко, "Черкасигаз" до відновлення контролю над підприємством "Нафтогазом" контролювався "бютівцем" Богданом Губським.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!