Банкіри: банківська система вистоїть

Вівторок, 3 квітня 2007, 15:10

Банкіри прогнозують стабільність банківської системи, незважаючи на дострокове припинення повноважень Верховної Ради президентом Віктором Ющенком.

На думку голови правління "Трансбанку" Сергія Щербини, останні політичні події суттєво не вплинуть на стабільність банківської системи та економіки в цілому.

"Ми вже переживали політичні кризи в нашій країні, вони мало відбивались на стані економіки...Влада в Україні міняється, економіка продовжує працювати...Банківська система перевірена груднем 2004 року, її стабільність була доведена тоді", - сказав він.

Голова правління "Банку НРБ" Владислав Кравець думає, що політичні події впливають на ситуацію в банківському секторі, однак на даний момент передумов для її різкого погіршення немає.

Реклама:

"При найгіршому розкладі нічого не можна виключати...Однак на даний момент ніяких передумов (для негативного розвитку подій у банківській сфері) нема", - сказав він.

На думку заступника голови правління банку "Фінанси та Кредит" Ігоря Львова, повторення сценарію кінця 2004 року в банківській системі є малоймовірним.

"Я не думаю, що дійде до "помаранчевої революції - 2", коли люди побіжать купувати валюту, золото і так далі. Цей варіант малоймовірний, ми його вже проходили. У будь-якому випадку банківська система вистоїть. Ми стали потужніше, розумніше, мудріше. Що стосується купівлі валюти, бігти купувати валюту я б не радив...Я не думаю, що потрібно кудись бігти. Це все тимчасове і в остаточному підсумку політики домовляться", - сказав він.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!