Броварники Ахметова втікли в Донецьк з Києва

Вівторок, 3 квітня 2007, 15:43

Пивоварна група "Сарматів" повернула свій корпоративний центр у Донецьк, протримавшись в столиці ледь більше півтора року.

Вчора був останній день роботи столичного представництва компанії на проспекті Московському, 9 у бізнесі-центрі "Форум", повідомляють Экономические известия.

"Сармат" звільнив площі раніше обговореного терміну оренди, що був зафіксований у договорі і складав три роки (минав у 2008 р.). У ході переговорів з орендодавцем броварник домовився про дострокове припинення договору. Ставки оренди в БЦ "Форум" на місяць складають 35 доларів за 1 кв. м плюс комунальні послуги - 4-6 доларів за 1 кв. м, крім того, компанії сплачують ще ПДВ із цих сум.

У Києві розміщалися топ-менеджмент компанії, медіа-напрям, департамент продажів центрального регіону. Тепер займатися продажами продукції в центральних областях буде департамент продажів західного регіону "Сармату".

Реклама:

"Нас розширюють, тепер ми будемо вести захід і центр", - сказав Ігор Бутовський, співробітник департаменту продажів західного регіону.

Нагадаємо, що, відкриваючи київський офіс наприкінці літа 2005 р., генеральний директор групи "Сармат" Сергій Калінін зазначив, що переїзд до столиці дуже важливий для компанії, котра себе позиціонує як загальнонаціональна.

"І для нас принципово важливо, і з точки зору управління компанією, і з точки зору економіки, і з політичної точки зору - дуже важливо мати центр управління не в Донецьку, а в Києві", - сказав тоді пан Калінін.

Фахівці впевнені, що компанія, консолідуючись в Донецьку, переслідує не просто банальну мету заощадити.

"Найбільш успішно продукція "Сармату" представлена саме в східних і південних областях. Логічно, що компанія хоче розвивати успішні напрямки і не бачить сенсу тримати офіс у Києві, де позиції групи не такі сильні", - говорить експерт консалтингового агентства "ААА" Марія Колісник.

Група "Сармат" є одним з чотирьох найбільших виробників пива в Україні, до її складу входить п'ять пивоварних заводів. 99% акцій "Сармата" належить керуючої компанії "Сістем Кепітал Менеджмент", підконтрольної народному депутату Рінату Ахметову.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!